Ιστορική αναδρομή

Ιστορική αναδρομή

2004

2004

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από ταξίδια σε ευρωπαϊκούς και ασιατικούς προορισμούς και τη δοκιμή σε νέες γεύσεις και διαφορετικές κουζίνες. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση έγινε με στόχο να καλύψει το κενό που υπήρχε, σε μεγάλο βαθμό, στην ελληνική αγορά για “ready to eat” φαγητό που θα έχει διεθνείς επιρροές και παράλληλα θα είναι υγιεινό και φρέσκο.

2005

2005

Δημιουργείται το πρώτο κατάστημα Μongo Asian food στο εμπορικό Κέντρο Med Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

2008

2008

Το δεύτερο Mongo στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πόρτες του και τον μπουφέ του στην Κούσκουρα 6, σε ένα από τα πιο δυνατά meeting points της πόλης.

2008

2008

Το sushi εντάσσεται στο μενού των Μongo, τα οποία αναδεικνύονται πια σε αφετηρία όλων των γαστρονομικών τάσεων τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πέρασμα για κάθε λάτρη των υγιεινών γεύσεων.

2008

2008

Το πρώτο Mongo στην Αθήνα: στο Metro Mall  στον Άγιο Δημήτριο.

2009

2009

Τα Mongo έχουν ξεκινήσει συνεργασία με τους διαιτολόγους – διατροφολόγους του mednutrition.gr που παρέχουν τις γνώσεις και την εξειδικευμένη εμπειρία τους σε θέματα διατροφής.

2015

2015

Κλείνοντας δέκα πετυχημένα χρόνια στο χώρο της εστίασης και της ασιατικής κουζίνας ειδικότερα, τα Mongo αλλάζουν λογότυπο και χαράζουν την πορεία της επόμενης δεκαετίας. Το νέο  λογότυπο ,  σχεδίασε και επιμελήθηκε η γραφίστρια Μαρία Μπεναβέλη.    

2015

2015

Δημιουργούνται οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργαστηρίου της εταιρίας στο Περιστέρι Αθήνας.

2015

2015

The “Mongo Sushi Spot” in Kolonaki opens.

2016

2016

Νέο κατάστημα Mongo Asia Food στο Χαλάνδρι.