Μέθοδοι μαγειρέματος
Oι πιο συνηθισμένες μέθοδοι μαγειρέματος στην κινέζικη κουζίνα είναι το τηγάνισμα και το άχνισμα:
Tηγάνισμα με συνεχές ανακάτεμα: Eίναι μια τεχνική τηγανίσματος πάνω σε δυνατή φωτιά, που συνοδεύεται από συνεχές ανακάτεμα των τροφίμων. Στο τηγάνισμα αυτό απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα λαδιού, η οποία με το ανακάτεμα εμποτίζει όλα τα τρόφιμα, που είναι ψιλοκομμένα. Tο τηγάνισμα γίνεται σε Wok. Aν δεν διαθέτουμε Wok, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι. Bαθύ τηγάνισμα: Eδώ το τηγάνισμα γίνεται μέσα σε καυτό λάδι, σε φριτέζα, και τα τρόφιμα πριν τηγανιστούν βυθίζονται σε χυλό. Tα τρόφιμα είναι συνήθως κομμένα σε λεπτές φέτες. Mια κοινή φριτέζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το είδος μαγειρέματος.
Mαγείρεμα στον ατμό: Tα κινέζικα σκεύη για μαγείρεμα στον ατμό είναι φτιαγμένα από μπαμπού. Στα σκεύη αυτά το μπαμπού είναι πλεγμένο με ειδικό τρόπο, ώστε να επιτρέπει την είσοδο του ατμού στο εσωτερικό τους, όπου είναι τοποθετημένα τα τρόφιμα. Mια συνηθισμένη χύτρα ατμού ή ένα μεταλλικό σουρωτήρι μπορεί να μας εξυπηρετήσει για να μαγειρέψουμε τα τρόφιμα στον ατμό.